Forum Forum motoryzacji zabytkowej Strona Główna Forum motoryzacji zabytkowej
Czyli to co stare, zapomniane, ale koniecznie na kółkach
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

ROMET 50 T1 1983 by Ćmaga

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum motoryzacji zabytkowej Strona Główna -> Motocykle/Motorowery
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ćmaga
Początkujący kapelusznik



Dołączył: 24 Kwi 2008
Posty: 204
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Włodawa

PostWysłany: Sob 1:01, 26 Cze 2010    Temat postu: ROMET 50 T1 1983 by Ćmaga

Romet 50 rok produkcji 1983 kupiony od wujka. Romet ma dokumenty, jest zarejestrowany ale nie ma OC. Motorower był bez silnika( były tylko kartery) więc założyłem silnik od komara oraz wymieniłem dętkę w przednim kole. Obecnie wyjąłem silnik, bo nie było sprzęgła więc zmieniłem dekiel i linkę na nową niestety sprzedali mi taki szajs że śruba od regulacji linki pękła i kawałek został w karterze i nie mogę go wyjąć (linkę kupiem w motoryzacyjnym za 10zł a do wski za linkę sprzęgła w rolniczym dzisiaj zapłaciłem 7zł) oraz manetka gazu nie odbija i jedynka wyskakiwała więc kupiłem nową linkę i nie było 1 i 0 więc zrobiłem biegi w dźwigni przedniego hamulca ale klamka nie odbija do końca. Oprócz tego nie działa tylne światło ( prawdobodobnie kabel jest gdzieś przerwany) i korzystając z okazji, że silnik jest wyjęty wyjąłem przednie zawieszenie, wyczyściłem kulki i nasmarowałem świeżym smarem. Romet był sprawny, jeździłem nim przez 1 dzień.

[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ćmaga
Początkujący kapelusznik



Dołączył: 24 Kwi 2008
Posty: 204
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Włodawa

PostWysłany: Pią 20:02, 27 Sie 2010    Temat postu:

Witam. Romet znowu jest sprawny, ma zrobiony gaz, biegi są na swoim miejscu, wczoraj zostało wykupione OC na rok, zrobiona jest nowa instalacja elektryczna, wszystkie światła działają(krótkie, długiie, pozycyjne, jest gaszenie stacyjką).
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum motoryzacji zabytkowej Strona Główna -> Motocykle/Motorowery Wszystkie czasy w strefie GMT + 6 Godzin
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin